Formatie Nunta Bucuresti

Schimbarea componentei formatiei de nunta

Foarte multi dintre viitorii miri isi exprima ingrijorarea referitoare la schimbarea componentei formatiei de nunta, trupei de cover pe care doresc sa o contracteze.

O sa incep prin citarea unui coleg de breasla : “Daca directorul de la compania Coca-cola este schimbat , asta nu inseamna ca firma Coca-cola se inchide”. Primul lucru pe care trebuie sa il inteleaga viitorii miri este ca orice membru al unei formatii de nunta, trupe de cover poate fi inlocuit cu succes, mai ales in cazul trupelor cu longevitate si experienta. Pe parcursul timpului, in orice formula muzicala intervin schimbari din diferite motive : imbolnavire, deces, reprofilare, disensiuni in cadrul trupei, solistele raman insarcinate, lipsa unui numar suficient de evenimente care sa le asigure membrilor intretinerea  (in Romania acesta este unul dintre principalele motive pentru care se modifica componentele trupelor – evenimente putine, formatii, trupe foarte multe)… si lista poate continua la nesfarsit. Nimeni, dar absolut nimeni nu poate garanta prezenta unui membru al trupei la un eveniment (mai ales ca nu exista cadru legislativ prin care sa poti obliga un om sa munceasca, lucru pe care probabil il stiti si dvs), decat daca isi doreste  sa va induca in eroare. Asadar, managerul, conducatorul unei trupe, nu are cum sa isi asume raspunderea pentru oamenii pe care ii prezinta in cadrul unui eveniment. Totul tine de “gentleman agreement”, care, din pacate, nu este intotdeauna respectat.

Din fericire, pentru prevenirea incidentelor, fiecare formatie de nunta, trupa de cover care activeaza in domeniu o perioada mare de timp si care are un manager serios si inteligent, are rezerve pentru orice membru al trupei. Este singurul mod in care pot fi evitate incidente care pot strica evenimente unice, de tip nunta, botez. De exemplu, in Bucuresti, exista in acest moment un grup destul de mare, de aproximativ 100 de muzicieni care prefera sa lucreze in sistem de mercenariat. Sunt oameni foarte bine pregatiti profesional, cu un repertoriu foarte vast si pot inlocui oricand cu succes orice membru al unei formatii de nunta, trupe de cover care are probleme de componenta pentru un anumit eveniment. Asadar sansa ca formatia respectiva sa nu isi poata onora contractul este foarte mica, daca managerul trupei stie ce are de facut si atata timp cat clientii inteleg ca este o situatie care poate aparea din anumite cauze. Probabil cel mai greu este sa inlocuiesti solistii unei trupe, in cazul in care nu pot fi prezenti, pentru ca acolo este vorba de preferintele clientilor care se bazeaza in mod special pe alegerea solistilor. Schimbarea acestora este de evitat pe cat posibil, sau daca se intampla, mai ales in cazuri de forta majora, este indicat ca formatia de nunta, trupa de cover sa ofere mai multe variante clientilor pentru a se asigura ca acestia sunt multumiti.

Si in cazul trupei noastre au intervenit schimbari de-alungul timpului, dar asta nu inseamna ca nu am reusit intotdeauna sa ne onoram contractele cu brio, primind intotdeauna  aprecieri si recomandari de la clientii nostri si, bineinteies, ne dorim sa lucram intotdeauna astfel. Toti membrii formatiei noastre au cel putin 2 persoane de rezerva pentru cazuri de forta majora, oameni care au mai aparut alaturi de noi in cadrul evenimentelor si au repertoriu comun cu noi .