Formatie Nunta Bucuresti

Reprizele de muzica usoara ale unei formatii de nunta, trupe de cover

In majoritatea cazurilor, formatiile de nunta, trupele de cover, formatiile pentru evenimente isi impart programul artistic de muzica usoara in reprize de 40-45 minute (pentru nunta si botez trei sau patru reprize, pentru petrecerile corporate de obicei doua reprize).  O sa incercam in aceasta postare sa explicam de ce, pentru ca foarte multi dintre clientii care cer oferte trupei noastre, Blacklight Band – Formatie Nunta BucurestiTrupa Cover, pun aceasta intrebare.

In primul rand impartirea pe reprize a programului artistic este indicata pentru ca in acest mod invitatii de la evenimentul dvs vor beneficia de prezenta formatiei de nunta, trupei de cover pe o perioada mai indelungata. Un al doilea motiv ar fi faptul ca solistii, tobosarii formatiei de nunta trebuie sa faca pauza din cand in cand pentru a se odihni, pentru ca nu este atat de simplu sa canti (chiar daca multi artisti nu lasa sa se observe acest lucru). Cantatul presupune efort fizic, puls si tensiune ridicate, care nu sunt indicate pe o perioada indelungata, in mod special la formatiile de nunta, trupele de cover, formatiile de evenimente care sustin reprezentatii complet live. Ca sa dam un exemplu, inima unui tobosar poate ajunge sa bata de 150 de ori pe minut in timpul unei reprezentatii  cu piese rapide, sau piese de rock, lucru care ii poate pune sanatatea in pericol (nu sunt foarte rare cazurile in care instrumentistii de la tobe au facut stop cardiac pe scena). De aceea, din cand in cand, este nevoie de pauze, chiar daca acestea sunt scurte.  Un alt motiv pentru structurarea programului artistic al unei formatii de nunta, trupe de cover, formatii pentru evenimente, in reprize, este posibilitatea de intercalare a stilurilor muzicale. In cazul unei petreceri romanesti reusite este bine ca muzica usoara, muzica populara si muzica moderna sa fie prezente, asigurand in acest fel muzica potrivita pentru toate gusturile si categoriile de varsta.

O alta intrebare frecventa din partea clientilor nostri este de ce formatiile de nunta, trupele de cover, formatiile pentru evenimente au doar trei sau patru reprize in programul artistic pentru nunta sau botez. Raspunsul este relativ simplu. Durata normala a unei nunti  este de aproximativ 8 ore (exista si exceptii, dar de obicei programul este prelungit de un grup de maxim 15 persoane, care dimineata se simt atat de bine incat vor ca petrecerea sa nu se termine si asculta, de obicei, muzica preferata, care nu este neaparat muzica potrivita pentru o petrecere de nunta, care trebuie sa se adreseze unui public mai larg in cazul petrecerii in cauza – asculta de obicei manele, muzica rock sau muzica house, in functie de caz).  Luand in calcul ca trei reprize a cate 45 de minute inseamna aproximativ doua ore si jumatate iar patru reprize trei ore, adaugand programele de muzica populara, care de obicei acopera cel putin 2-3 ore din durata programului artistic si bineinteles existand si dj-ul de nunta care are un playlist cu muzica moderna pe care nu o canta trupa de cover sau formula de muzica populara, care acopera si el cel putin 1-2 ore, ajungem la programul de aproximativ 8 ore despre care vorbeam mai devreme. Asadar un program artistic de mai mult de 4 reprize de muzica usoara nu isi are sensul, decat poate la petrecerile unde nu se asculta muzica populara, dar din experianta noastra, acestea sunt extrem de rare. In cazul trupei noastre – Blacklight Band – Formatie Nunta BucurestiTrupa Cover ne sunt solicitate mai mult de 3 reprize de 45 minute doar la 10% dintre petrecerile la care participam. Niciodata nu a fost nevoie sa interpretam mai mult de patru reprize. Referitor la asta, atragem atentia asupra trupelor care folosesc termenul de nelimitat (“noi cantam muzica usoara sau populara nelimitat, fara reprize”). Acesta este un mod de a atrage clientii, dar care nu are vreo importanta pentru durata cantatului efectiv, in anumite cazuri, probabil,  formatia de nunta , sau trupa de cover  care foloseste termenul “nelimitat” va canta mai putin decat o formatie care stabileste contractual o perioada de timp exacta. Pentru ca “nelimitat” este o aberatie in cazul unei petreceri care are o durata  “limitata” de 8 ore.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, DJ NUNTA, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE ORCHESTRA NUNTA FORMATIE MUZICA POPULARA