Formatie Nunta Bucuresti

Preturi formatii nunta

In ultima vreme am observat ca multe persoane cauta pe Google preturile pentru trupe de cover, formatii de nunta, eventual in acelasi loc (ceea ce este relativ imposibil). De asemenea, de multe ori, prima si singura intrebare in cererile de oferta sau telefoanele primite de la viitorii clienti este “cat costa” sau “care este pretul”. In aceasta postare o sa incercam sa sa ii ajutam, pe cat posibil.

In primul rand, trebuie inteles care este mecanismul de formare al preturilor formatiilor de nunta, trupelor de cover, orchestrelor de nunta.. etc

 

Pretul unei formule muzicale este influentat de foarte multi factori:

  • Numarul membrilor
  • Vechimea in domeniul evenimentelor
  • Calitatea echipamentelor
  • Investitiile in reclama
  • Contracte legale, sau nu
  • Numarul de evenimente pe care il au contractat
  • Dorinta de face multi bani rapid

O sa incercam sa dezvoltam si sa explicam fiecare factor decisiv pentru crearea pretului unei formatii de nunta sau trupe de cover.

Numarul membrilor

Un membru al unei formatii pentru evenimente este platit cu sume cuprinse intre 200 si 400 euro (foarte rar mai mult de atat). Asadar, o formatie de nunta care are 4 membri va fi mai ieftina decat una care are 8, in mod logic. De aceea multe trupe au preturi modulare, unde fiecare membru/instrumentist/vocal are pret separat de pretul formatiei de baza. Adica, daca clientul vrea o chitara in plus, sau saxofon.. etc.. plateste o suprataxa (un sistem eficient, zicem noi, pentru ca, in acest fel iti poti configura trupa in functie de preferinte).

Vechimea in domeniul evenimentelor

O trupa cu o vechime mai mare de 3 ani in domeniul evenimentelor (in anumite cazuri si dupa primul an, in functie de caz) va incepe sa creasca preturile, mai ales daca este o trupa care este apreciata, iar nivelul profesional este ridicat. Bineinteles ca sunt trupe care si dupa 10 ani au acelasi nivel, deci probabil ca la ei acest factor nu se aplica. Vechimea in domeniul evenimentelor ne duce catre urmatorul factor si anume…

Numarul de evenimente contractat

O formatie de nunta, trupa de cover f apreciata, cu vechime in domeniu, va incepe sa contracteze din ce in ce mai multe evenimente. La un moment dat, numarul de zile in care se pot face evenimente, mai ales nunti si botezuri este ocupat. In acel moment intervine mecanismul de piata care inseamna ca in momentul in care cererea creste, pretul creste de asemenea. Un manager de trupa eficient va incerca sa obtina mai multi bani, atunci cand clientii se inghesuie sa contracteze formula muzicala in sezon.

Calitatea echipamentelor

Un factor decisiv in crearea unui pret pentru o formatie de nunta este si calitatea echipamentelor. Clientul trebuie sa faca diferenta intre o trupa care are pe scena 3 instrumente (o clapa, o vioara si un acordeon/saxofon.. etc) si o trupa care are tobe, chitara bass, chitara solo, saxofon, vioara, mai multi solisti etc. Calitatea sonorizarii este de asemenea importanta. Inchirierea unui sistem de sonorizare are preturi cuprinse intre 300 si 1000 de euro. Bineinteles ca si calitatea echipamentelor si serviciilor este alta. Acelasi lucru este valabil si in cazul instrumentelor.

Investitiile in reclama

Unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza pretul unei formatii de nunta, trupe de cover este investitia in reclama.

O formatie pentru evenimente care doreste sa obtina maximum de contracte in sezonul de nunti si botezuri trebuie sa faca investii in publicitate, reclama de genul: Google Adwords, Facebook, website personal, reclama pe alte website-uri de specialitate. Asadar cand dati click pe o reclama de pe Google, trebuie sa realizati ca pretul acelei formatii de nunta, trupe de cover include si costurile de reclama. Este un rau necesar, bineinteles. Ca fapt divers, sunt trupe care cheltuie in jur de 3000-4000 ron lunar pentru reclama. Asadar cand o formatie de nunta are un pret de 4000 – 5000 euro, nu va mirati.

Contracte legale, sau nu

Un alt factor care conteaza cand o formatie de nunta isi face pretul este modul de lucru pe care il foloseste, adica legal, cu contract pe firma, facturi etc.. sau nu. Va recomandam cu caldura sa nu contractati trupe de cover, orchestre de nunta, formatii evenimente fara contract legal. Este riscant pentru dvs, pentru ca in cazul unui control ANAF riscati amenzi extrem de mari (10.000-20.000 euro pentru fiecare membru al trupei), sau daca trupa are mai mult de 5 membri amenda penala, sau Doamne fereste, inchisoare intre 1 si 2 ani.

Costurile suplimentare ale unei trupe care lucreaza legal – 15%-20%.

Dorinta de a castiga rapid multi bani

Unele trupe, chiar daca sunt la inceput si nu au un nivel profesional prea ridicat, profita de clientii care nu stiu ce inseamna o trupa profesionala, echipamente de calitate si muzicieni de elita si isi ridica preturile la niveluri foarte mari, in acest fel castigand la fel ca o formatie de nunta, trupa de cover cu servicii de calitate. Va sfatuim sa cereti parerea unei persoane avizate cand angajati o formatie pentru evenimente, altfel riscati sa cheltuiti foarte mult pentru o adunatura de lautari, care vor sa faca bani rapid.

In concluzie: in momentul in care angajati o trupa cu vechime in domeniu, care isi face reclama, care are prezentari spectaculoase si o calitate profesionala a materialelor, nu va asteptati sa fie ieftin. Nu intotdeauna ce este ieftin este si bun. Ca si preturi de referinta o formatie de nunta, trupa de cover, orchestra nunta etc… are pretul situat intre 3500 ei 6000 euro. Daca gasiti o formula muzicala care are pretul 2000 euro.. sau mai putin, nu va asteptati sa beneficiati de ceva spectaculos.

Preturile Blacklight Band – Trupa Cover – Formatie Nunta Bucuresti le puteti afla accesand pagina Oferta de pe website-ul nostru.