Formatie Nunta Bucuresti

Muzica pentru nunta

Unul dintre cele mai importante detalii la o petrecere de nunta este muzica de nunta. Indiferent ca este interpretata de o trupa cover, formatie de nunta sau pusa de catre un DJ de nunta, alegerea melodiilor este foarte importanta.

Ce este bine de stiut din start este faptul ca o nunta fara muzica este doar o iesire la restaurant cu prietenii si familia. Muzica de nunta este cel mai important lucru la o petrecere de acest gen. De aceea este foarte important cum este aleasa.

Majoritatea mirilor aleg muzica pusa de dj sau playlistul cantat de formatia de nunta, trupa de cover, taraful de nunta, etc.. in functie de melodiile pe care le asculta ei in mod normal, la radio sau acasa. Este o alegere gresita pentru ca, la o nunta toti invitatii trebuie sa fie multumiti si sa asculte muzica pe care o indragesc, nu numai mirii (chiar daca petrecerea de nunta este a lor). Invitatii au gusturi diferite, provin din zone diferite ale tarii, sau din afara tarii cateodata, au varste diferite. In acest caz muzica trebuie aleasa in asa fel incat macar 1 – 2 melodii sa fie pe placul fiecarui invitat . Este adevarat ca niciodata nu vor fi toti multumiti, pana la urma o nunta nu dureaza mai mult de 8-10 ore, timp in care nu aveti timp sa puneti muzica pe care o asculta fiecare. Dar macar un procent de 70-80% ar trebui sa fie suficient pentru a considera o petrecere de nunta ca fiind reusita. De aceea este bines a luati in considerare toate aceste aspect si sa consultati formatia de nunta, trupa de cover, sau dj=ul care pune muzica la petrecerea dvs.  Repertoriul unei trupe de cover, formatie de nunta sau al unui dj de nunta sunt, in majoritatea cazurilor, stabilite si create avand la baza experienta de la numeroase evenimente (un motiv in plus in a nu alege formatia de nunta, trupa de cover, taraful de nunta sau dj-ul de nunta doar in functie de varsta – tineri si frumosi – experienta este si ea importanta, chiar mai importanta, dat fiind ca este o nunta nu o prezentare de moda).

Repertoriul formatiei de nunta , trupei de cover, tarafului de nunta , sau al dj-ului este bine sa contina si muzica noua si muzica mai veche, in acest fel reusind sa fie pe placul invitatilor mai in varsta, care nu sunt neaparat ascultatori de muzica dance, sau house. Muzica populara este necesara in mod obligatoriu, mai ales in Romania, cu mici exceptii , dar care confirma regula. Foarte important: daca aveti multi invitati care asculta muzica populara nu recomandam sa contractati o trupa de cover care nu are in component membri interpreti de muzica populara, sperand ca DJ-ul sa suplineasca aceasta parte. In peste 80% cazuri se va dansa mult mai putin. Intotdeauna o formatie de nunta va avea un impact mai mare asupra invitatilor, rezultand o participare mai mare la dans. Este foarte adevarat ca o formatie de nunta care are si formula de muzica populara este mai scumpa, dar pana la urma pentru cateva sute de euro in plus, zic eu ca nu mai conteaza.

Un alt amanunt extrem de important este volumul sonor la care canta formatia de nunta, trupa de cover, taraful de nunta  sau la care este pusa muzica de catre dj-ul de nunta. Multi dintre miri sau invitati cer un volum redus. Este adevarat ca un nivel sonor extrem de mare poate deranja, obosi, dar…. Exagerarea poate avea rezultate negative. Ideea ca la nunta oamenii se aduna pentru a discuta este, zicem noi , gresita, pentru asta se pot duce afara la o tigara si, bineinteles, pot discuta la sosire, la primirea invitatilor, sau in timpul meselor, cand orice formatie de nunta serioasa, sau dj de nunta cu experienta reduc volumul, canta melodii “de ascultare” sau in cazul dj-ului – pun muzica lenta, lounge, chill .. etc,  tocmai pentru a facilita discutiile si “pentru a nu le sari sarmaluta din farfurie invitatilor”. Dar cand vorbim de dans, nu vorbim de volum redus. Daca se scade sub o anumita limita de volum, NU SE VA DANSA.  Invitatii, chiar daca vor asculta muzica cu placere, vor canta versurile, vor batea din picior, dar…. vor ramane asezati la masa.  Este un fenomen pe care nu putem sa il explicam stiintific, dar probabil ca are legatura cu inhbitiile fiecarei persoane… Nu povestim din auzite, ci dam exemple bazate pe o experienta de multi ani si multe sute de evenimente la care am participat.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, DJ NUNTA, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE ORCHESTRA NUNTA