Formatie Nunta Bucuresti

Furatul Miresei

Unul dintre obiceiurile raspandite la evenimentele de tip nunta in Romania, este furatul miresei. Un obicei frecvent, care, cateodata, se intampla si fara voia mirilor, pentru ca, de multe ori exista invitati, care, mai ales sub influenta alcoolului, stiu mai bine decat mirii ce este de cuviinta, considerand ca furatul miresei este o traditie care nu poate fi evitata. Miresele sunt “furate” pe tot teritoriul tarii pe tot parcusul sezonului de nunti.

Desi nu este un obicei stravechi, in secolul 19 nefiind mentionat nicaieri, deci cel mult cu o vechime de 100 de ani, tindem sa avem impresia ca respectam traditia, doar pentru ca il vedem si la alte evenimente. In ultima vreme exista chiar servicii specializate pentru furat mireasa, cu limuzine, costumatii (gen talibani, teroristi, forte anti-tero, animale salbatice). Singura referire istorica este poate un obicei mai vechi prin care, in seara nuntii, mireasa era rapita de catre oamenii nobilului local, iar mirele, daca dorea sa isi recupereze mireasa “neprihanita” trebuia sa plateasca o rascumparare – practic o intentie anuntata de viol, care putea fi evitata doar cu plata unei rascumparari.

Nuntile sunt frumoase pentru exista mancare de calitate si muzica buna cantata de o formatie de nunta (de obicei), intr-o locatie draguta. Dar adevaratul motor al unei petreceri de nunta, este mireasa, acea persoana de sex feminin imbracata in rochie alba. In momentul in care “furatul miresei” intra in vigoare, practic motivatia petrecerii… dispare. Este ca si cum ai scoate cablul de alimentare al unei formatii de nunta, trupe de cover din priza. Majoritatea invitatilor participa la eveniment pentru a fi alaturi si a-i admira pe miri, care danseaza, se simt bine, acesta fiind si un semn ca evenimentul este organizat corect. Daca acestia nu sunt de fata, este decat o masa la restaurant alaturi de prieteni, sau straini.

Asadar, furatul miresei este un obicei bine de evitat, fiind un moment de pauza care fractureaza bunul mers al petrecerii, programul artistic prestat de catre formatia de nunta, trupa de cover, formatia de evenimente, programul prestabilital meselor (cateodata) si micsoreaza numarul invitatilor de pe ringul de dans. Daca tineti neaparat ca acest obicei sa fie respectat,  incercati macar sa il stabiliti dinainte si incercati ca lipsa personajului principal, al miresei, sa fie cat mai scurta. O durata decenta ar fi de maxim 30 de minute. Orice depaseste aceasta durata este prea mult. Pe parcursul anilor la evenimentele la care a participat Blacklight Band – Trupa Cover – Formatie Nunta Bucuresti, au fost cazuri in care mireasa a lipsit si 2 ore. Va garantam ca nu este bine deloc. Invitatii incep sa nu mai danseze, stau mult in afara locatiei, discutand, fumand si practic toata dinamica evenimentului scade si este destul de greu de recuperat.

 Speram cav-am fost de ajutor cu sfaturile legate de acest obicei si speram sa alegeti Blacklight Band – Trupa Cover – Formatie Nunta Bucuresti si datorita experientei si sfaturilor pe care vi le putem da pentru un eveniment reusit, pe langa prestatia artistica, care incercam sa o imbunatatim constant pentru a raspunde cerintelor si asteptarilor viitorilor nostri clienti.

BLACKLIGHT BAND, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, TRUPA COVER, ORCHESTRA NUNTA, FORMATIE EVENIMENTE, DJ NUNTA