Formatie Nunta Bucuresti

Formatie nunta sau DJ

Multe dintre cuplurile care urmeaza sa se casatoreasca isi pun aceasta intrebare “ce muzica sa avem la nunta, ce sa angajam, o formatie de nunta sau un dj ?”.

Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Din punctul de vedere al pretului, un dj va fi intotdeauna mai ieftin cu preturi situate intre 500 si 1000 euro, pe cand o formatie de nunta sau trupa de cover mai ieftina de 1500 euro nu exista (cel putin nu una pe care ati dori sa o contractati). In acelasi timp, dj-ul are practic un numar nelimitat de melodii pe cand in cazul formatiior pentru nunta, trupelor de cover repertoriul depaseste foarte rar 150-200 de piese, dar de obicei aceste 150-200 de melodii sunt cele care se canta in mod frecvent la acest tip de eveniment.

Avantajul cel mai important al unei formatii pentru nunta este cel al dinamicii, aspectul vizual (arata altfel o trupa formata din 4-5 oameni decat 1 singur om pe scena), interactiunea cu publicul, atmosfera creata. Acest lucru este imposibil de facut pentru un DJ. De asemenenea sa nu uitam ca nu toti dj-ii sunt profesionisti. In Romania 60-70% dintre dj lucreaza fara licenta si sunt amatori care si-au cumparat o consola de cateva sute de euro (sau doar un laptop).  In acelasi timp este bine de stiut ca sunt 2 tipuri de dj – dj de club, scena (care mixeaza muzica si practic creeaza combinatii noi muzicale) si dj-ul pentru evenimente, care pune muzica trupelor cunoscute, care stie ce muzica sa puna in functie de publicul participant, care cunoaste momentele cheie ale unei petreceri de tip nunta, botez.

Probabil ca cea mai importanta diferenta dintre o formatie de nunta, trupa cover  si un DJ.. este faptul ca muzica unei formatii de nunta este LIVE. Daca stam sa ne gandim muzica pe laptop va puteti pune si singuri, fara a angaja un dj pentru asta, chiar daca efectul nu este la fel. Oricum, orice formatie de nunta serioasa are inclus in oferta un DJ care sa puna muzica in pauzele in care trupa nu canta, care chiar daca nu este un super profesionist asigura ambientul muzical ( nu mai vorbim ca in mod normal va puteti alege playlistul dinainte iar atunci riscurile sunt mai mici ).

Asadar, ambele variante sunt viabile, cu conditia sa aveti grija ce fel de trupa si dj alegeti, sa fiti constienti ca o formatie de nunta are un impact mai mare asupra publicului, iar un dj este mai ieftin, dar cu cat este mai ieftin, riscati sa angajati un dj mai slab.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE