Formatie Nunta Bucuresti

Formatie nunta live sau solisti cu negative

Unii dintre clientii nostri se intreaba daca sa aleaga o formatie de nunta live sau sa contracteze solisti de nunta care presteaza programe artistice acompaniate de negative (orchestratia melodiei pe suport digital). O sa incercam sa explicam pe larg care sunt diferentele intre cele 2 tipuri de formula muzicala si sa prezentam avantajele si dezavantajele pentru fiecare in parte.

In primul rand ambele genuri de formula muzicala sunt potrivite pentru nunta, dar, bineinteles, exista diferente la atmosfera creata, pret si logistica.

Atmosfera

Atmosfera creata la un eveniment este foarte importanta pentru participanti. In cazul unei formatii de nunta, posibilitatile de a crea atmosfera sunt mult mai multe, dat fiind numarul membrilor, instrumentele variate si flexibilitatea pe care un solist cu negative nu o poate avea, datorita formei fixe ale negativului, care este practic o melodie, fara voce principala, care ruleaza fara posibilitatea de a fi intrerupta. Formatia de nunta poate modifica in timp real o melodie, pentru a putea interactiona cu publicul, sau chiar doar pentru a face melodia mai lunga sau mai scurta in functie de necesitate. De asemenea dinamica interpretarii live, este mult mai potrivita pentru un eveniment de tip nunta (solo-uri de instrumente si pulsatia live pe care un dispozitiv de redare digital nu o sa il posede niciodata).

Pretul

La capitolul pret, solistul cu negative are un mic avantaj, desi, in functie de solistul/ solista in cauza, acestea pot fi de asemenea destul de mari. In 2018, pretul global oficial al solistilor de nunta se incadreaza in jurul sumei de 150 euro/program artistic de 45 minute la muzica usoara si 150 euro/ program artistic de 30 de minute la muzica populara. Dar, anumiti solisti care sunt, probabil, mai cautati, au pretentii mai mari, ajungand, in anumite cazuri, la 200-250 euro pentru 1 program de 45 minute. Nu mai vorbim de solisti vestiti, de gen Andra, care cer 2000-3000 de euro pentru 90 de minute de interpretare. Facand un calcul simplu, la numar de 4 programe se poate ajunge la 1000 de euro, la care se adauga si sonorizarea si dj-ul – probabil in jur de 600 – 1000 euro. Asadar aproape 2000 euro. Adaugand si taxe, ajunge la o suma de aproximativ 2200-2500 euro, pentru un solist cu 4 programe muzicale de 45 minute si un dj. Pretul pentru o formatie de nunta live de bun simt,  cu 4 programe de muzica usoara, cu dj sonorizare si acte este intre 2500 si 3000 euro.

Volumul interpretarii

La capitolul volum, solistii stau un pic mai bine. Fiind vorba de un device digital si o voce, volumul poate fi redus considerabil, dar, bineinteles, fiind vorba de petreceri de nunta, nici un volum sonor prea redus nu este indicat.

Spatiul ocupat de logistica

Logistica necesara unei formatii de nunta, trupe cover live, ocupa mai mult spatiu decat cea necesara pentru un solist. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista instrumentele de gen toba, clape, care ocupa spatiu in plus prin comparatie cu un solist care nu ocupa decat spatiul necesar unei persoane si unui stativ de microfon.

Blacklight Band – Trupa Cover – Formatie Nunta Bucuresti are in oferta pachete de servicii care includ si formatie de nunta complet live si formula redusa de semilive, dar spre diferenta de un solist interpret care canta singur cu negative, formula noastra semilive include si instrumente (clape si chitara), care imbogatesc experienta auditiva, iar preturile noastre sunt extrem de competitive pentru nivelul actual al pietei.

Speram ca v-am fost de folos cu aceste informatii si vom reveni si cu alte sfaturi care ii pot ajuta pe miri sa aleaga serviciile ideale pentru nunta lor.

BLACKLIGHT BAND, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATIE EVENIMENTE, TRUPA COVER, ORCHESTRA NUNTA, DJ NUNTA