Formatie Nunta Bucuresti

Diferenta dintre Trupa Cover si Formatie Nunta

De multe ori se face confuzie intre cele doua tipuri de formule – Trupa Cover si Formatie Nunta. Am sa incerc sa explic diferentele dintre ele. Desi din punctul de vedere al numelui trupa de cover sau trupa de coveruri, este o trupa care canta piesele altor trupe, in maniera proprie sau variante identice din punct de vedere orchestratie, text .. etc,  in Romania, in 90% dintre cazuri  termenul de trupa de cover este folosit in descrierea unei trupe live care canta muzica usoara internationala sau romaneasca. Sunt si trupe de cover care sustin reprezentatii la evenimente de tip nunta, dar si trupe de cover care canta doar in cluburi, concerte.. etc.

Formatia de Nunta este acea trupa care canta la nunti si de obicei are in repertoriu si muzica usoara si muzica populara. Este o trupa dedicata acestui tip de eveniment, iar in foarte multe cazuri nu este o trupa complet live  (se poate folosi termenul semilive) – cateodata se foloseste suportul pe  negativ (negativul este orchestratia fara voce pe suport digital – laptop, consola dj, etc )-  sau ritmuri de orga (clapa).

Formatia de nunta ideala pe care o recomandam este aceea care are un repertoriu variat si adecvat si , in plus, experienta participarii la acest tip de evenimente, ceea ce ii permite sa creeze atmosfera cea mai placuta si dinamica, corespunzator cu etapele derularii petrecerii si sa sublinieze momentele cheie – intrarea invitatilor, dansul mirilor, prezentarea mancarii (unde este cazul) venirea tortului, aruncarea buchetului, scoaterea voalului. Alternanta reprizelor de dans si de ascultare este de asemenea importanta. O trupa de cover ce nu are experienta acestui tip de eveniment, este putin probabil ca va reusi sa creeze atmosfera specifica petrecerii de nunta.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTE PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE