Formatie Nunta Bucuresti

Diferenta dintre Blues si Slow

De foarte multe ori, ascultatorii trupei noastre – Blacklight Band – Trupa CoverFormatie Nunta Bucuresti – carora le place sa danseze muzica lenta “la sentiment” , in cadrul evenimentelor la care participam, ne cer sa le cantam un “blues”. Din aceasta cauza ne-am gandit sa explicam diferenta dintre muzica “blues” si “slow”.

Muzica slow, dupa cum ne spune si denumirea, se refera de obicei la o melodie (care poate apartine oricarui stil muzical – pop, rock, jazz, blues, raggae.. etc) care are un ritm (BPM) lent si pe care se poate dansa usor, fara lectii de dans si mare agitatie.

Muzica Blues este un gen muzical vocal si instrumental derivat din melodiile de munca (work songs) si melodiile gospel (muzica cu mesaj crestin cantata de obicei in biserica) ale populatiei afro-americane. Acest gen muzical aparut pe la sfarsitul secolului al XIX-lea a avut o influenta asupra multor stiluri muzicale de consum (jazz, pop, country, rhythm and blues, rock). Exemple de cantareti de muzica blues – B. B King, Eric Clapton, John Mayall, Willie Dixon, Count Basie, The Almann brothers band, Stevie Ray Vaughan, Ray Charles.. si multi altii. Este adevarat ca si o melodie de blues poate fi lenta, dar nu se poate folosi cuvantul “blues” pentru a defini o melodie “slow”.

FORMATIE EVENIMENTE BUCURESTI, FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, DJ NUNTA, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE