Contractul cu o formatie de nunta
Foarte multi dintre prietenii nostri, colegii nostri de breasla si unii dintre potentialii client ne-au intrebat ce forma ar trebui sa aiba un contract cu formatia de nunta, trupa de cover, taraful de lautari, dj-ul de nunta.. etc pe care doresc sa le angajeze. O sa incercam in aceasta postare sa ii ajutam cu detaliile necesare creerii acestui gen de contract.
In primul rand nu va recomandam incheierea de conventii civile, semnarea de chitanta de mana.. etc. Contractul legal cu o persoana juridica ( PFA, SRL) este cel mai indicat si va poate scapa de multe neplaceri si pe dvs ca si client si pe cei care fac parte din formatia de nunta, trupa de cover, taraful de nunta.. etc Multi artisti prefera sa lucreze la negru, in speranta ca preturile mai mici le vor aduce mai multi clienti, sau din dorinta de a castiga mai mult, dar din pacate, sau din fericire, de la o vreme, ANAF a inceput sa faca controale la evenimentele de tip nunta, botez, petreceri private iar in cazul in care actele nu sunt in regula exista pericolul ca dvs ca si angajator la negru sa platiti amenzi extrem de mari (10.000 – 20.000 ron pentru fiecare persoana angajata la negru), sau in cazul in care componenta membrilor formatiei de nunta, trupei de cover, tarafului de lautari depaseste 6 membri riscati inchisoare intre 1 si 2 ani sau amenda penala. Membrii trupei si angajatii lor risca doar amenzi intre 500 si 1.000 ron.
Detaliile necesare unui contract cu o formatie de nunta.
In primul rand in contract trebuie mentionate persoanele / entitatile juridice intre care urmeaza sa fie incheiat. Aici este indicat sa existe adresa, CNP, serie de buletin / carte identitate, nume in cazul persoanelor fizice iar in cazul persoanelor juridice – CUI, numarul de la Registrul Comertului, denumirea societatii, adresa, cont banca, banca la care este deschis contul si numele reprezentantului legal.
Trebuie sa cereti ca numele formatiei de nunta, al trupei de cover, sau al Dj-ului sa fie mentionat. Este bine sa cereti sa fie scrise si numele solistilor, se poate intampla ca la eveniment sa aveti surpriza de a asculta alti artisti decat cei pe care i-ati contractat. Bineinteles ca asta se poate intampla oricum, dar este de preferat sa exista aceasta posibilitate doar in caz de forta majora (decesul, imbolnavirea grava a solistului in cauza). In cazul membrilor instrumentisti, nu este chiar asa de grav, dat fiind faptul ca o chitara suna ca o chitara indiferent cine o foloseste (atata timp cat nivelul profesional este acelasi), dar un timbru vocal si o prezenta scenica nu pot fi imitate.
In contract trebuie mentionate: data evenimentului, locatia unde se desfasoara evenimentul, ora de incepere, ora de finalizare si unde este cazul, posibilitatea prelungirii duratei evenimentului si conditiile in care formatia de nunta, trupa de cover, taraful de lautari, dj-ul de nunta accepta sa prelungeasca aceasta durata.
In contract trebuie stipulat numarul de membri pentru care trebuie asigurat meniul, asigurarea cazarii (unde este cazul), transportul daca este necesar,
In cazul oricarei formatii de nunta, trupe de cover, taraf de lautari, Dj de nunta este necesarea platirii unui avans pentru rezervarea artistilor in cauza. NU platiti acest avans decat dupa semnarea contractului si bineinteles cereti ca avansul sa fie mentionat in scris. Fiti constienti ca trebuie sa primiti factura pentru aceasta plata.
In contract trebuie mentionate obligatiile dvs si bineinteles obligatiile formatiei de nunta, trupei de cover, tarafului de lautari , dj-ului de nunta.
Sugestii de obligatii ale clientului
- asigurarea meniului
- asigurarea cazarii
- asigurarea transportului
- asigurarea alimentarii cu curent electric
- plata integrala a prestatiei artistice
- asigurarea acordului vecinilor in caz de deranj (datorita volumului sunetului)
- plata unor eventual daune provocate de catre invitatii, angajatii clientului
- asigurarea securitatii (unde este cazul)
- asigurarea confidentialitatii contractului (nu toti artistii vor sa se afle daca au avut un pret preferential in anumite cazuri)
Sugestii de obligatii ale artistilor, prestatorilor de servicii
- asigurarea prezentei la eveniment
- asigurarea prestatiei artistice
- instalarea echipamentelor inaintea inceperii evenimentului
- asigurarea componentei (pe cat posibil)
- asigurarea de echipamente profesionale
- asigurarea unui personal tehnic corespunzator
- detalii despre numar de seturi, durata program, playlist (unde este cazul)
In contract trebuie mentionate valoarea totala si valoarea avansului
De asemenea trebuie stipulate penalizarile in cazul in care obligatiile partilor nu sunt respectate.
Contractul trebuie semnat si de catre client si de catre reprezentantul formatiei de nunta, trupei de cover, tarafului de lautari, dj-ului de nunta
Pentru cei care doriti ca absolut toate detaliile sa fie scrise in contract, puteti sa cereti si o lista cu echipamente si/sau playlistul ales care pot fi anexate la acest contract.
Speram ca aceasta postare v-a fost de ajutor in identificarea si /sau creearea unui contract pentru angajarea unei formatii de nunta pentru evenimentul dvs.
FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, DJ NUNTA, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE ORCHESTRA NUNTA