Formatie Nunta Bucuresti

Contractarea unei formatii de nunta

In momentul in care va hotarati sa faceti nunta, unul dintre detaliile importante este contractarea formatiei de nunta.

Inainte de a contracta o formatie de nunta, este indicat sa accesati filmari cu trupa in cauza, sa va asigurati ca este o formatie care se potriveste evenimentului dvs, sa verificati daca repertoriul trupei este potrivit gusturilor dvs si eventual sa cereti recomandari altor clienti care au colaborat cu muzicienii respectivi.

De asemenea este recomandat sa alegeti o formatie de nunta din orasul dvs – daca sunteti din Bucuresti, alegeti o formatie de nunta din Bucuresti, nu din Cluj. Cu cat este mai mare distanta intre localitatile unde se desfasoara evenimentul si unde este trupa rezidenta, cu atat mai mari vor fi cheltuielile de transport, iar cazarea poate fi afectata de asemenea.

Dupa ce sunteti siguri ca formatia pe care ati ales-o este cea potrivita, urmeaza procedura de contractare.

De obicei toate formatiile de nunta, trupele de cover, trupele de muzica populara, formatiile pentru evenimente, percep un avans care reprezinta un procent intre 10% si 25% din suma totala. Acest avans este practic o suma de bani care va asigura rezervarea trupei in cauza pentru evenimentul dvs. In majoritatea cazurilor acest avans este nereturnabil in cazul in care beneficiarul – dvs, clientul, se razgandeste si decide terminarea contractului din orice motive. Este recomandata semnarea contractului in persoana, nu prin e-mail (decat in cazuri extreme – distante mari, probleme de sanatate).

De obicei in momentul in care se semneaza contractul cu o formatie de nunta este indicat sa purtati si o discutie preliminara in legatura cu desfasurarea nuntii, cu repertoriul si alte detalii importante. Acestea se pot stabili si ulterior, dar pe parcursul acestei discutii este posibil ca reprezentatul trupei respective sa va poata da si anumite sfaturi daca are experienta necesara, detalii la care dvs nu va ganditi sau pur si simplu nici nu credeati ca sunt importante. In concluzie este bine ca formatia de nunta, trupa de cover pe care o angajati sa aiba experienta in domeniu. Faptul ca in formatia respectiva este un solist de la “Vocea Romaniei”  sau “X Factor” nu este o garantie a calitatii. Nu uitati ca acelea sunt emisiuni de divertisment, iar solistii in cauza sunt, de cele mai multe ori, incepatori, amatori care isi creeaza o trupa de cover bazandu-se doar pe reclama pe care o obtin participand. Chiar daca sunt extrem de talentati, o formatie de nunta, trupa de cover, formatie pentru evenimente are nevoie de timp pentru a capata experienta, pentru ca repertoriul sa fie pus la punct, sunetul sa fie cel potrivit, trupa sa sune bine. Nu este o coincidenta ca trupele de top au ani de experienta in domeniu, echipe tehnice excelente si fac atmosfera la evenimentele la care participa. Toate aceste calitati se dobandesc in timp, prin munca multa si investii imense. Exista trupe de cover, formatii de nunta, formatii pentru evenimente care au echipamente care depasesc suma de 100.000 euro, pentru ca, odata cu timpul, calitatea primeaza.
Asadar, in momentul in care contractati o trupa este bine sa va intrebati  daca este mai important ca muzicienii respectivi sa fie tineri, frumosi  si vestiti, sau daca vreti sa aveti o muzica excelenta la evenimentul dvs.

Va recomandam sa faceti contracte cu formatii de nunta, sau trupe cover, care fac contractele legal, pe firma. O chitanta de mana, conventie civila, nu prezinta nici o garantie legala, iar in cazul unui control ANAF la evenimentul dvs si clientul si formatia in cauza sunt amendati conform legii in absenta unui contract legal. Suntem siguri ca nu asta doriti la un eveniment pe care il faceti o data in viata.
FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE