Formatie Nunta Bucuresti

Ce este o trupa live ?

In acest post o sa incercam sa explicam cititorilor nostri ce este o trupa live.

Indiferent daca este vorba despre o trupa de cover, formatie evenimente, trupa de nunta, trupa pop rock, orchestra de muzica clasica, formatiune corala.. etc,  expresia “trupa live” se refera la acele formule muzicale unde toate instrumentele, inclusiv vocile sunt folosite real, nu sunt preinregistrate.

In afara de trupele live, exista si formatii semilive (formatii care folosesc si instrumente preinregistrate – negativ, dar care canta si live) si formule care folosesc playback (solistul sau instrumentistul doar mimeaza, sunetul fiind inregistrat pe un suport digital – cd – laptop, consola dj . etc – aceste formule se folosesc de obicei in concertele in aer liber organizate de persoane care nu se pricep si nu asigura o sonorizare necesara prestatiei live, se folosesc in cazul emisiunilor tv unde nu exista posibilitati de prestatie live, sau in cazuri extreme cand solistul/instrumentistul nu poate canta).

Exista situatii in care trupele live pot folosi “track-uri” preinregistrate – instrumente care sunt preinregistrate, dar doar daca acestea nu exista in trupa.

FORMATIE EVENIMENTE BUCURESTI, FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, DJ NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE.