Formatie Nunta Bucuresti

Alegerea unui fotograf pentru nunta

Pentru organizarea unei petreceri de nunta reusite sunt necesare foarte multe detalii si servicii – formatie de nunta, locatia pentru nunta, imbracamintea pentru miri, marturii, decoratii, meniu.. etc Printre cele mai importante servicii pentru nunta este si fotograful. O sa incercam sa va dam cateva sfaturi pentru alegerea corecta a unui fotograf pentru evenimentul dvs.

Contractarea fotografului pentru nunta, ca si a formatiei de nunta se face cu cel putin 6 luni inainte de eveniment, mai ales daca este vorba de un fotograf profesionist pe care il doriti in mod special.  Ca in orice domeniu, cei mai buni din bransa sunt contractati cu mult timp inainte.

Inainte de a-ti cauta un fotograf pentru nunta e bine sa iti stabilesti data nuntii si un buget estimativ, avand in vedere faptul ca un fotograf de nunta bun nu va fi neaparat si ieftin.

Inainte de a contracta un  fotograf pentru nunta trebuie sa stii ce fel de poze iti doresti pentru nunta ta – poze traditionale, clasice, cu toti invitatii asezati frumos, sau poze non conformist, tip fotojurnalism, cu multe instantanee care sa surprinda atmosfera petrecerii Pentru a va face o idée clara e bine sa vizualizati poze de la petrecerile prietenilor care au facut déjà petrecerea de nunta. In acest fel este posibil sa va vina si idei pentru modul in care doriti sa arate si fotografiile dvs (este valabil si pentru alte servicii – formatia de nunta, meniuri, decoratiuni).

Dupa ce ati pus la punct toate cele de mai sus, incepe cautarea, alegerea fotografului. Bineinteles ca puteti sa va bazati pe recomandarile prietenilor (de obicei functioneaza), dar, in acelasi timp, este indicat sa cautati si dvs, pe internet sau in alte parti, alte variante. Cea mai buna modalitate de alegere este portofoliul foto, pe care orice fotograf profesionist ar trebui sa il aiba (de asemenea un fotograf cu website de prezentare este de preferat). Nu uitati totusi, ca un portofoliul foto este alcatuit in 90% din cazuri, din cele mai reusite fotografii facute de el. Pentru alegerea fotografului de nunta, sau al formatiei de nunta, nu va grabiti, luati-va suficient timp la indemana pentru a studia piata si ofertele cat mai multor prestatori de servicii din domeniu. Nu alegeti prestatorul de servicii, indiferent despre ce tip de servicii este vorba doar pe baza pretului. Cateodata o diferenta de 100 de euro poate insemna diferenta dintre superb si dezastru.

Dupa ce ati ales fotograful pentru nunta si ati luat legatura cu el, verificati disponibilitatea lui pentru evenimentul dvs (de asta este necesar sa stabiliti data nuntii si este valabil si pentru alte servicii de gen formatie de nunta, filmari, locatie), serviciile oferite si pretul ofertelor de piata pe care le are.

Este indicata si o intalnire cu el si bineinteles dupa discutiile legate de detaliile evenimentului, este indicate semnarea unui contract legal. In acelasi timp stabiliti detaliile serviciilor foarte clar si nu uitati ca in munca unui fotograf nu se termina o data cu petrecerea de nunta. El va trebui sa proceseze acele fotografii, sa le retuseze (unde este cazul) si sa le aleaga pe cele potrivite.  Ca si in cazul formatiilor de nunta nu va recomandam folosirea conventiilor civile sau al chitantelor de mana ci un contract legal semnat cu fotograful ca si PFA sau cu firma acestuia. Angajarea de servicii la negru poate avea repercursiuni nedorite pentru dvs in cazul unui control ANAF (controale care nu sunt neobisnuite la acest gen de petreceri si locatii).

Speram ca aceasta postare va va ajuta in gasirea unui fotograf excelent pentru nunta dvs.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, DJ NUNTA, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE ORCHESTRA NUNTA FOTOGRAF PROFESIONIST NUNTA