Formatie Nunta Bucuresti

Alegerea locatiei pentru nunta

Un detaliu foarte important in organizarea unui eveniment este alegerea locatiei in care urmeaza sa se desfasoare. In cadrul acestui ”detaliu”, sunt extrem de multe amanunte de care trebuie sa tineti cont.

  • Nu alegeti niciodata o sala de evenimente care sa nu faca fata numarului de invitati pe care ii veti avea. Trebuie sa asigurati un anumit spatiu pentru fiecare invitat, chiar si pentru cei foarte bine educati care stiu sa-si tina coatele pe langa corp. Ca musafirii sa se simta comfortabil, acest spatiu ar trebui sa fie de cel putin 50 cm.
  • Nu va izolati oaspetii de zona principala a petrecerii, mai ales din punctul de vedere al vizibilitatii. Daca trebuie sa extindeti zona de amenajare, asigurati-va ca exista cel putin vizibiliate asupra ringului de dans.
  • Nu ignorati importanta zonelor aparent adiacente ambientului festiv: zona de acces (alee, trepte, intrare, receptie etc), zonele de trecere, terasa (zona de repaus), toaletele. Cateva lumanari in stanga si in dreapta aleii sau pe trepte, cate un vas inalt cu flori intr-un colt sau pe un bufet, faclii aprinse in gradina, luminite aprinse in tufisuri sau cate o farfuriuta cu potpourri frumos mirositor pe langa chiuvete, conteaza la crearea atmosferei si infrumuseteaza orice tip de locatie.
  • Nu lasati pentru la sfarsit pretentiile legate de mesele la care vor fi asezati invitatii vostri: e de preferat o farfurie de faianta, intacta, uneia de portelan ciobit sau o fata de masa din in apretata, uneia dintr-o tesatura scumpa , dar acoperita de pete. Pentru ocazii festive, fata de masa si servetelele vor fi si ele festive, de un alb imaculat. O fata de masa trebuie sa fie destul de mare ca sa ascunda, pe cit posibil, picioarele mesei.
  • Inca un detaliu important: feriti-va de asezarea oaspetilor in zona usilor, bucatariei, toaletelor sau a cailor de trecere !
  • Asigurati-va ca locatia dispune de un numar suficient de ospatari, pentru a putea servi invitatii la timp, si in mod corespunzator.

Acustica necesara evenimentelor

Un amanunt foarte important in cazul evenimentelor unde exista program artistic cu formatii de nunta, trupe cover care canta live, este acustica locatiei in care evenimentul se desfasoara.

In general locatiile cu probleme acustice sunt cele in care pardoseala este din gresie, marmura sau mozaic. In majoritatea restaurantelor sunt folosite astfel de pardoseli datorita costurilor reduse de intretinere (nu se sparg, nu se pateaza, se deterioreaza greu in timp, se curata usor, etc). In astfel de locatii este greu sa obtii o sonorizare de calitate oricat de performant ar fi echipamentul de amplificare. Aceste locatii sunt de evitat in cazul unui eveniment cu program artistic unde formatii de nunta, trupe de cover sustin reprezentatii live. Disconfortul creat datorita reflexiei sunetului, care nu poate fi atenuata indiferent de calitatea aparaturii folosite, poate fi evitat alegand o locatie potrivita. Sunt recomandate locatiile cu pardoseala din lemn, mocheta, draperii, pereti si/sau tavan izolati fonic. De asemenea este indicat ca sursa de curent care urmeaza sa fie folosita pentru sonorizare/instrumente trupa sa nu fie folosita de catre locatie in alte scopuri (frigidere, aer conditionat). Nerespectarea acestei conditii poate avea ca efect zgomot de fond deranjant, sau caderea instalatiei electrice in cazul in care consumul trece de limita maxima pe care instalatia o poate suporta.

FORMATIE NUNTA, FORMATIE NUNTA BUCURESTI, FORMATII NUNTA, TRUPA COVER, TRUPE COVER, FORMATIE NUNTA PITESTI, FORMATIE NUNTA PLOIESTI, FORMATIE EVENIMENTE